Σχετικά με το Δίκτυο της Ακαδημαϊκής Κοινότητας ΔΜΥ-ΕΑΠ

Καλώς ήρθατε στo επιστημονικό δίκτυο των ανθρώπων που διδάσκουν, φοιτούν ή αποφοίτησαν από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας Ε.Σ.Υ. του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.  

Το δίκτυο είναι μια προσπάθεια δημιουργίας δεσμών των ανθρώπων που τους ένωσε η θέληση για εκπαίδευση σε ζητήματα διοίκησης υπηρεσιών υγείας και επέλεξαν να μετεκπαιδευθούν με ένα μη παραδοσιακό τρόπο μέσα από τα μεταπτυχιακά προγράμματα του ΕΑΠ. Δέκα χρόνια μετά την αποφοίτηση των πρώτων μεταπτυχιακών φοιτητών στη διοίκηση της υγείας, αισθανθήκαμε την ανάγκη της δημιουργίας ενός βήματος διαλόγου,  αλληλο-γνωριμίας και επανασύνδεσης της κοινότητας για τα θέματα που αφιερώσαμε και αφιερώνουμε επαγγελματικά και επιστημονικά σημαντικό χρόνο της ζωής μας.

Για τους λόγους αυτούς δημιουργήσαμε το παρόν ανοικτό βήμα, στο οποίο ο καθένας από εμάς (διδάσκων, απόφοιτος, φοιτητής) που έχει ενδιαφέρον και επιθυμεί, θα έχει τη δυνατότητα να εκφράζεται και να επικοινωνεί με τους ανθρώπους του ΜΠΣ ΔΜΥ του ΕΑΠ. Ταυτόχρονα θα πληροφορείται, θα μπορεί να αναρτά θέματα ενδιαφέροντος, σχολιάζει και γιατί όχι να εκπαιδεύεται μέσα από τούτη την ηλεκτρονική διεύθυνση που έγινε για την δική μας κοινότητα και θα είναι ανοικτή για επισκέψεις σε όλους.

Τα θέματα που αφορούν το παρόν βήμα έχουν την αναφορά τους σε όλα τα εκπαιδευτικά αντικείμενα των σπουδών του μεταπτυχιακού προγράμματος και φυσικά όλα τα σχετικά με την υγεία, τις υπηρεσίες υγείας και την τρέχουσα πολιτική υγείας στην χώρα μας ή στο εξωτερικό.

Στο βήμα συμμετέχουν με όλα τα δικαιώματα για αναρτήσεις και σχολιασμό όλοι οι διδάσκοντες, απόφοιτοι και φοιτητές μας, δηλαδή όσοι από τους παραπάνω επιθυμούν να εγγραφούν και να συνεισφέρουν. Ο καθένας από εμάς θα έχει τη δυνατότητα να αναρτά θέματα που νομίζει ενδιαφέροντα για την κοινότητα και να σχολιάζει ή κριτικάρει με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα, διατυπώνοντας ελεύθερα την γνώμη του, ως αρμόζει σε επαγγελματίες που εξειδικεύθηκαν στο συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο της διοίκησης των υπηρεσιών υγείας. Η εγγραφή άλλων ατόμων εκτός της κοινότητας του ΕΑΠ στην φάση της δημιουργίας και ανάπτυξης δεν είναι δυνατή.

Για την Ομάδα Πρωτοβουλίας του Δικτύου

Παναγιώτης Μπαμίδης, Δημήτρης Νιάκας, ‘Αγγελος Παπαδόπουλος                                                

like0